GENEL KURUL HÜSEYİN YANGIN İLE DEVAM DEDİ

Pazarsporumuz da bu gün yapılan olağan genel kurulda yeniden Başkan Hüseyin Yangın ile devam dendi.

Bir önceki seçimde bu genel kurul için aday olmayacağını dile getiren Başkanımız Hüseyin Yangın bu gün eski ve yeni yöneticilerimizin ve genel kurulun yoğun ısrar ve istekleri ile Pazarspor’un geleceğini önümüzdeki dönemde daha sağlam temellere oturtmak adına yeniden Başkanlığa getirildi.

Bu gün 18.00’da  100’e yakın genel kurul üyesi ve davetlinin katıldığı toplantı. Yöntim Kurulu Üyesi Mustafa Atar’ın  açılış, yoklama, istiklal marşı ve saygı duruşu ile  gündemi başlatmasının ardından start aldı.

Genel Kurul’a İlçe Kaymakamımız Cevat Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, CHP ilçe Başkanı Abdullah Yıldız, MHP İlçe Başkanı Osman Zafer Demir Çelik daire amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri Genel kurul üyeleri katıldı.

Mehmet Basa ve Şevki Tonyalı tarafından verilen önerge ile Divan Kurulu Eski Başkan Mustafa Taşkın’ın başkanlığında üyeliklere M.Mustafa Biber ve Zeynep Kurt’un getirilmesi ile oluşturuldu.

Gündemi hazirun’a okuyan divan ardın dan yönetim kurulu üyesi Talat Günday’ı konuşması için kürsüye davet etti Günday,”Pazarspor yıllardır verdiği mücadelesi ile Türk spor tarihinde belli bir yere gelmiş, kabul gören sempati ile bakılan bir kulüp olmuştur. Bu spor kulübü olmasında başta Pazar halkı emek verenler, yönetim kurulları ile beraber asıl olarak Hüseyin Yangın’ın katkılarının çok büyük olduğunu belirtir huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ederim. Kendisinin yönetim kurulu üyesi ve bir arkadaşı olarak geçmişten günümüze ödenemeyecek bir manevi borcum olduğunu düşünüyorum. İşinden, aşından evinden en çok zaman ayırdığı yer Pazarspor olmuştur. Hüseyin Yangın için Pazarspor her zaman her kesten ve her şeyden önce gelmiştir bu nedenle de kendisine şahsım ve camiamız adına bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından divan. Başkan Hüseyin Yangın’ı konuşmasını yapması için kürsüye davet etti. Başkan Yangın kurulan yaptığı konuşmasında, öncelikle burada bulunan, her yılın ilk gününde kulübümüze gelip üye aidatını ödeyen sayın Esat Baltaya teşekkür ediyorum. Tüm dernekler için kendisi örnek alınacak bir kişidir ve bize de bu yönde örnek olmaktadır. Daha önceki genel kurullar dada belirtmiştim Pazarspor’un en üst kurulu bu genel kuruldur. Özelliklede Esat Balta gibi üyelik vecibelerini yerine getiren her kesin konuşacağı yer genel kurullarımızdır. Biz ona rağmen aidat ödesin ödemesin, üyemiz olsun olmasın her kesi genel kurullarımıza istedikleri her şeyi konuşmaya davet ediyoruz. Ben sosyal medya takip eden birisi değilim, isimli, isimsiz haklı haksız her şeyi sosyal medyada söyleniyorsa gelsinler bur dada asıl konuşulması gereken yerde de söylesinler konuşsunlar. Burada cevabını alamayacağınız soru olmaz konuşunki bizde bundan feyz alalım. Bir yanlışımız varsa burada dile getirirsen bunun bir karşılığı olur. Ben isterdim ki gelsinler burada konuşsunlar bizde cevabını verelim. Ama buna rağmen halen daha çıkıp genel kurullarımızda konuşan hatalarımızı söyleyen kimse yok.

Ben 14 yıldır Başkanlık yapıyorum, buraya atanarak değil seçilerek geldim. Başkanlığımdan öncede yöneticilik yaptım ve önemli sorumluluklar üstlendim. İlk dönem iki yıllığına gelmiştim ama 14 yıldır başkanlık yapıyorum. Yaklaşık 25 yıldır da yöneticilik ve başkanlık yaptım. İlk başlarda birinci amacımız profesyonel lig maçlarını Pazar halkına seyrettirmekti. Daha sonra baktık ki buradan sporcu yetişiyor, profesyonel olup pastadan pay alıyorlar. O zamanda gençlerimizin önünü açmak için bu işlere devam ettik. Yıllar birbirini kovalayınca da bir kurum olduk. İlk yıllarda deplasman maçlarına gittiğimizde yüzlerce  Pazarspor, Pazar neresi sorularına cevap veriyordum. Ama son yıllarda ise artık bu soruları duymuyor ve muhatap olmuyoruz. Artık spor camiasında yeri, ismi olan bir kulübüz. Pazar’ı tanıtıyoruz, Pazar’ın dışa açılan tek penceresiyiz. Sportif olarak tartışıla bilir ama 14 yıllık başkanlığımın yedi yılı 2. Ligde kalanı da 3. Ligde geçti buda hiç azımsanacak bir şey değildir. Bu işte sportif başarı da başarısızlıkta sağlarsınız bunlar doğal şeyler ama beni en fazla üzen kendi içimizden olan arkadaşlarımızın tutumları. Yönetimimizde olduğu zaman iyi ancak yönetimde olmadıkları zaman kötü olan arkadaşlarım beni çok üzüyor. Yönetimde olmadığı zaman selam vermeyen, hatta yolunu değişen arkadaşlarımız bir kişi dahi olsa bu beni çok üzer, üzüyor da. İki yıl önce yaptığımız genel kurulda söylediğim birkaç şey oldukça dillendirildi yanlış yönlendirildi. Bizim o yıllar için sağlayacağımız bütçeye yerel dinamiklerin destek olmaması halinde dört ayaklı masanın bir bacağının eksik olacağı ve dolayısı ilede sıkıntı yaşaya bileceğimiz söylemiştim. Sporda sıkıntı da sportif başarısızlık anlamındadır, neticede de sıkıntı yaşadık küme düştük. “Kan ve göz yaşı diyerek kelimeyi biraz ağır kullandım ama bunun anlamı sıkıntı yaşarız idi. Ramazan günü ne kimseyi üzmek, nede üzülmek istemiyorum ama amaç ne Pazarspor a destek olmak için çare üretmek, yoksa destek olmamak için bahane üretmek çok kolay, bize de destek olmamak için bahane ürettiler. Bir başkası da Pazarsporun yıllarca ekmeğini yediği halde mahkemelerde yalancı şahitlik yapmışlardır, ve başkalarını da yalancı şahitlik yapmaları için zorlamışlardır. Biz ne için yapıyoruz kimin için yapıyoruz bu işleri bunlar insanı üzüyor. Pazarspor kimsenin malı değildir bizim birinci amacımız Pazarspor’un menfaatlerini korumak ve onun için çalışmaktır. Başkanlık yaptığım sürede Deniz Konak Otel tesisimizin yapımı için şirketim vasıtası ile tamamen banka kanalı ile verdiğim paralar dışında Pazrspor’un bana tek kuruş borcu yoktur. Bir önceki genel kurulda belirttiğim 2001-2009 ve 2011-2013 dönemlerinde verdiğim 736.825,25 TL’yide hibe ettiğimi tüm alacaklarımdan feragat ettiğimi belirten ibranameyi de divan kuruluna verdim. Dolayısıyla da Pazarspor dan tek kuruş alacağım yoktur ” dedi.

Başkan’ın konuşmasının ardından  Divan çalışma raporunu okuması için yönetim kurulu üyesi Uğur Gülek Baltayı Mikrofona davet etti. Balta 2015-2017 dönemi için çalışma raporunu genel kurul üyelerine okudu.

Divan heyeti gündemin 6. Maddesi olan 2015-2017 denetleme kurulu raporu gelir gider tabloları ve bilanco okunması için Mustafa Atar kürsüye alındı. Atar tarafından okunan raporların ardından divan heyeti 2015-2017 bütçesini hazirun’un oylamasına sunuldu. Bütçe genel kurul üyeleri tarafından oy çokluğu ile onaylandı. Bütçe onayının ardından 2017-2019 dönemleri için tahmini bütçe okunup genel kurul üyeleri tarafından oy çokluğu ile onaylandı.

Genel kurul gündeminin 8. Maddesi Asil ve yedek üyelerin seçimi için divana tek liste sunuldu, liste okunduktan sonra genel kurulun oyuna sunulurken oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem’in 9. Maddesinde yer alan tüzük değişikli için, tüzüğün değişecek kısmı kurula okunup onaya sunulurken oy çokluğu ile kabul edildi. Yine tüzüğün ilgili maddesi gereği üyelik vecibelerini yerine getirmeyen üyelerin, üyelikten çıkarılmaları müzakere edilip onaylandı. Gündemin 9. Maddesi dilek ve temenniler bölümünde de söz verilen ilçe Kaymakamımız Cevat Çelik,”bu Ramazan günüde genel kurlunuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pazarspor tüm Pazarlıları aynı sevinçte ve hüzünde buluştura bilen ender değerlerimizdendir. Bu güne kadar ilçemizi en iyi şekilde temsil etmekte ve ilçemizin tanınmasının arttırılmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Büyüklerimizin bize emaneti olan ve 44 yıllık mazisi olan kulübümüzün profesyonel liglerde mücadele etmesi oldukça zordur. Bu marka değeri gelecek nesillere aktarmak, daha başarılı kılabilmek için, Pazarlıların desteğine ihtiyaç duyması aşikardır, geçmişte yapılan katkıların önümüzdeki dönem dede devam edeceğine ben inanıyorum. İlçe yöneticisi olarak tüm yöneticilerimizin Pazarspor’a katkı vereceğini belirtmek isterim. Bizler her zaman Pazarspor’un yanında olacağız bundan emin olmanızı istiyorum,” dedi.

Pazar CHP ilçe Başkanı, Abdullah Yıldız,” Başkan Hüseyin Yangın’a geçmişte olduğu gibi bundan sonrada gücümüz ölçüsünde destek vermeye devam edeceğiz. Pazarspor hepimizin bir çocuğu gibidir. Pazar’ı dışarıda tanıtan, bizleri bir araya getiren bu güzide kulübümüze bizde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

Pazarspor Taraftarlar Derneği Başkanı Şavaş Büyük Terzi, Başkanımız Hüseyin Yangın’ın aday olmaması halinde bizde görevde olmak için bir çalışma yapmak istedik. Önemli iş adamları ile görüşmelerimizde oldu ancak Başkanımız Hüseyin Yangın ne kadar önemli bir görev yapıyormuş ki, görüştüğümüz insanlar bu zor bir iş kesinlikle kolay değil, altından kalkamayız Allah Hüseyin Yangın’ın yardımcısı olsun dediler. Taraftarlar derneği olarak deplasman maçlarına destek için kime gittik ise, kimse destek çıkmadı. Kendi imkanlarımızla da üç dört deplasmana anca gide bildik” dedi.

Yıllardır yönetim kurulu üyesi olarak önemli katkıları bulunan ancak bu dönem görev almayan İbrahim Karabekir,” bu dönem görev almasam da hem maddi, hem manevi olarak her zaman Pazarsporumuzun yanındayım, görevde olmasam da yeni yönetimimizin hep destekçisi olacağım, Pazarsporumuz ile her zaman beraber olacağız” dedi.

Ankara Pazarlılar derneği Başkanı Selahattin Bal,” bizim amacımız hemşerilerimizin arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, aynı zamanda memleketi içinde bir şeyler yapmaya çalışmaktır. Dernek olarak Pazarspor’umuza, sporcularımıza her zaman kapımız acık ve her zaman onların yanındayız,” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Başkan Hüseyin Yangın, önce unuttuğum birkaç paragrafı paylaşmak isterim. Değerli Millet Vekilimiz Osman Aşkın Bak tüm kongrelerimize katılır. Ankaradaki görevi nedeni nedeni ile kongremize katılamayacağını, sevgi, selamlarını ilettiğini ve başarılar dilediğini bana bildirmiştir. Ben olmayacağımız düşünerek vekilimize ben varken bir yapıyorsan, ben yokken beş yapacaksın demiştim. Hatta bunun sözünü Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiğimiz bir ortamda Cumhur Başkanımız Osman sizle ilgilenmiyormu demiştir ve dolayısıyla da sayın vekilimiz Osman Aşkın Bak’ın desteklerini daha fazla bekliyoruz. Geçmişten bu güne kadar 65 yönetim kurulu üyesi ile görev yaptım. Hepsine çok, çok teşekkür ediyorum, hepsinin çok emeği var. Ben buraya yalnız gelmedim arkadaşlarımın desteği ile katkıları ile hep beraber geldik. Benim vasıtam ile Pazarspor’a yardım edenler biliyor ki bu katkılar doğru yere gidiyor, doğru yerlerde kullanılıyor. Doğru olursanız her zaman desteklenirsiniz, her türlü desteği alırsınız. Gelecekte bu kulübü yönetmeye kalkacaklarında hedefi bu olsun. Bundan sonraki seçim ne zaman yapılırsa yapılsın, bunu kayıtlara da geçirin ben kesinlikle aday değilim. Benden sonra görevi devralacak arkadaşlara da her zaman destek olmaya devam ederiz. Bundan sonraki dönem dede madem devam edeceğiz şunu belirtmek isterim, sportif anlamda elbette ki başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ama borçsuz bir kulüp olmak içinde çalışmalarımız devam edecek. Masanın bir ayağının eksik olmaması için yerel desteklerinde olması şarttır dedi”

Yeni Yönetimimiz şu isimlerde oluştu.

1.HÜSEYİN YANGIN

2.CİHAN ERGENÇ